Belföld

Visszaküldik a rácsok mögé a zuglói kokainos gázolót

Ismét előzetes letartóztatásba helyezték az a fiatal nőt, aki a gyanú szerint novemberben halálra gázolt egy idős embert Zuglóban, majd elhajtott a helyszínről – értesült a 24.hu. A sofőrt múlt szombaton engedték ki a rácsok mögül, nyomkövetőt kapott és házi őrizetbe került.

Újabb bűncselekmény

A bíróság múlt tájékoztatott arról, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmaznak, az ügyészség pedig még aznap közölte: fellebbeznek a döntés ellen, de már nem csak a szökés veszélye, hanem a bűnismétlés veszélye miatt is, ugyanis a fiatal nő ellen időközben újabb eljárás indult, egy korábbi bűncselekmény kapcsán. Arról tájékoztattak, hogy kábítószer birtoklásának vétsége, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyomoznak.

A kormányra borulva találtak rá

A 24.hu akkor úgy értesült, hogy egy áprilisi esetről van a szó: a fiatal nőre Újpesten, egy autóban találtak rá a kormányra borulva. Nem volt magánál. Azt hitték, rosszul van, ezért segítséget hívtak hozzá. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy kábítószert fogyasztott és a drogtól került magatehetetlen állapotba.

A novemberi, tragikus baleset pedig a a Füredi úton történt. A rendőrség azt közölte, hogy az idős embert eddig tisztázatlan okból és körülmények között gázolta el egy kocsi. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség kora este már arról tájékoztatott, hogy a gázoló a történtek után elhajtott a helyszínről. A 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu kedden úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment a történtek után. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Az M1 két nappal a tragédia után arról számolt be, hogy a fiatal kokaint fogyaszthatott.

A rendőrség akkor közleményében azt írta, az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás, de az ügyészség két nappal későbbi tájékoztatásából kiderült, hogy a gyanúsítottnak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt is felelnie kell.

Óvadékért kiengedték volna, aztán mégsem

A sofőr  az elsőfokú döntés szerint akkor is előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”. Ám a kényszerintézkedés 30 napra szólt, ez járt le a múlt héten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik