Belföld
Budapest, 2016. november 7.
Rendõrök helyszínelnek egy letakart holttest mellett 2016. november 7-én a XIV. Füredi utcában, ahol egy autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idõs férfit.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Betépve, ájultan találtak rá áprilisban a zuglói kokainos gázolóra

24.hu
24.hu

2016. 12. 09. 17:24

Mint arról korábban beszámoltunk, házi őrizetbe kerül az a fiatal nő, aki aki halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban még novemberben, majd elhagyta a helyszínt. Az ügyészség a döntéssel szemben az ülésen nyomban fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatás fenntartása, meghosszabbítása érdekében.

Az ügyészség a 24.hu megkeresésére pénteken arról tájékoztatott az írásbeli fellebbezésben – az ülésen a nyomozási bíró előtt még nem ismert – új tényre is hivatkozik, miszerint a nővel szemben időközben, egy másik eset kapcsán újabb gyanúsítást közölt a rendőrség

kábítószer birtoklásának vétsége, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, amely tehát nem a novemberi, halálos közúti balesethez, hanem egy korábbi cselekményhez köthető.

Ezáltal a kényszerintézkedés fenntartását a jövőben az ügyészség már nem csak a szökés veszélye, hanem a bűnismétlés veszélye miatt is indokoltnak tartja.

Úgy tudjuk, hogy az említett ügy még áprilisban történt.

Információink szerint a fiatal nőre egy autóban találtak rá a kormányra borulva. Nem volt magánál. Azt hitték, rosszul van, ezért segítséget hívtak hozzá. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy kábítószert fogyasztott, a drogtól került magatehetetlen állapotba.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt november 7-én délután 2 óra körül. A rendőrség azt közölte, hogy az idős embert eddig tisztázatlan okból és körülmények között gázolta el egy kocsi. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség kora este már arról tájékoztatott, hogy a gázoló a történtek után elhajtott a helyszínről. A 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu kedden úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment a történtek után. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Az M1 két nappal a tragédia után arról számolt be, hogy a fiatal kokaint fogyaszthatott.

A rendőrség akkor közleményében azt írta, az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás, de az ügyészség két nappal későbbi tájékoztatásából kiderült, hogy a gyanúsítottnak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt is felelnie kell.

A sofőr – ahogy azt fent írtuk – az elsőfokú döntés szerint ugyan előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.