Belföld

Negyvenkét év házasság után hátba szúrta férjét a borsodi nő

Hamarosan bíróság elé állítanak egy nőt, aki negyvenkét év házasság után, tavaly szeptemberben hátba szúrta férjét Nagykinizsben. Az asszony ellen most emeltek vádat, méghozzá emberölés kísérelte miatt.

A vádlott és párja hosszú házasságuk alatt gyakran veszekedtek. Mindketten rendszeresen ittak, vitáik gyakran tettlegességig fajultak, ilyenkor kölcsönösen bántalmazták egymást. Így történt ez a támadás napján is,

az asszony a reggeli órákban igen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, akárcsak férje. Mivel a férfi nem ért haza időben, keresni kezdte a faluban és meg is találta a bolt előtt. Együtt indultak haza. Amint megérkeztek, a férj lábbal beszakította az ajtót – majd dühében, hogy párja “hazakényszerítette” –  ütlegelni kezdte. A nő földre zuhant, ezután ráült és úgy ütötte a fejét. 

Az asszonynak sikerült kiszabadulnia, ezután bement a konyhába.

A férfi, mint aki jól végezte dolgát, ekkor már háttal állt feleségének és az előszobában tett-vett. A vádlott a konyhában magához vett egy 19 cm pengehosszúságú kést és egy alkalommal közepes erővel hátba szúrta férjét, miközben azt kiabálta, megöllek.

– áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A férfi utcára menekült a nő elől. Egy szomszéd hívta ki a mentőket, miközben az asszony folyamatosan azt ordította,

„ha bejössz, megöllek, megszúrlak.”

A férfit életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, de sikerült megmenteni az életét.

A nő a rendőrautóban azt ordibálta, bánja, hogy nem szúrt nagyobbat.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben. A vádlott, aki időközben kibékült férjével, tárgyalását pedig szabadlábon várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik