Belföld

Disznókábító fegyverrel ölt a nagyapja holttestét két évig rejtegető fiatal

Egy disznókábító fegyverrel lőtte fejbe nagyapját az a 25 éves fiatal, aki két évig rejtegette az idős férfi holttestét egy kőbányai garázsban. Sokáig tagadott, ám végül bevallotta, azért végzett idős rokonával, mert félt, hogy rájön, mivel foglalkozik, illetve, hogy elköltötte az egyetemi tandíjra kért pénzt.

A Zsaru magazin szerda cikkéből kiderül, az eltűnési ügy akkor vált igazán gyanússá, amikor rájöttek, hogy a nagyszülő lakásának, garázsának és kocsijának adásvételi szerződésén hamisított aláírás szerepel.

A 80 éves M. György hamis okmányokkal adta ki magát az áldozatnak, és mint kiderült, a pornóiparban dolgozó férfi kapcsolatban áll az unokával. Kihallgatásán bevallotta: a fiatal bízta meg, hogy működjön közre az eladásban.Gyanús volt továbbá, hogy

  • amikor az új tulajdonos átvette az idős ember eladott lakását, a ruhái még ott lógtak
  • a fiú kölcsönkért egy dobozos autót, mondván, nagyapja költöztetéséhez kell, de ekkor a lakást már fél éve értékesítették
  • az autó irtózatos bűzt árasztott

Bár a fiatal utóbbi kapcsán azt mondta a kocsi tulajdonosának, hogy a mosógépből kifolyt szennyvíz szagát érzi, később azonban holttestkereső kutyák egyértelműen jeleztek. Bár a raktér többszörös vegytisztításon esett át, a szag még akkorra – hónapok után – sem tűnt el.

A nyomozás alatt kiderült, az idős áldozat csak az unokájával tartotta a kapcsolatot a családban, nagyon szerette őt, többször adott neki nagyobb összegeket, lakást és kocsit is vett neki.

Az unokát – aki rendszeresen felvette nagyapja nyugdíját – először üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgatták ki, miután június 8-án Győrben elfogták. Először tagadott, ám végül beismerő vallomást tett. Elárulta, hogy nagyapja maradványait egy kőbányai garázsban rejtegeti egy szemeteskukában. Csakúgy, mint a csalást, eleinte azt sem ismerte be, hogy ő a tettes.

Mivel a kétéves holttest nagyon rossz állapotban volt, hosszabb időt vett igénybe az igazságügyi boncolás. Június 12-én azonban megérkezett a szakértői vélemény, mely szerint az idős ember bűncselekmény áldozata lett.

A fiatal június 15-én előzetes letartóztatásba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik