Belföld

Holttest egy kőbányai garázs kukájában – részletek

Először rongyokba csavarta, ezután kukába tette, majd további ruhadarabokkal takarta le – így próbálta elrejteni a nagyapja holttestét az a fiatal, aki a napokban fogtak el a rendőrök és hallgattak ki emberölés miatt – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, a 25 éves gyanúsított valószínűleg egy-két alkalmat leszámítva nem járt vissza a bérelt garázshoz, ahol áldozatát rejtegette.

A szomszédok bár a tulajdonost ismerik, a bérlőt nem, mozgást sem láttak  soha a tárolónál. Gyanús körülményt sem tapasztaltak, illetve nem éreztek kellemetlen szagot. A fiatal éppen ezt próbálta elfedni a rongyokkal és az egyéb ruhadarabokkal.

Azt egyelőre – a holttest állapota miatt – nem tudták megállapítani, a gyanúsított milyen módon végzett idős rokonával.

A rendőrség kedden számolt be a bűncselekményről. Arról tájékoztattak, hogy még tavaly novemberben jelentette be egy férfi, hogy egyedül élő apja – akit egyébként ritkán látogatott – eltűnt. A rendőrség elrendelte az idős ember körözését eltűntként, ám időközben egyre gyanúsabbá váltak a körülmények. Márciusban már az életvédelmis nyomozók vizsgálták az ügyet, büntetőeljárás indult.

A férfit szomszédai 2015 tavaszán látták utoljára, az előtt csak unokája látogatta, aki azóta megszakította a kapcsolatot a rokonaival.  A nyomozók kiderítették:

25 éves fiatal hamis aláírással ellátott adás-vételivel eladta nagyapja lakását, miután “eltűnt”, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját is.A nyomozók pénteken Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban  találták meg az áldozat holttestét. A fiatal beismerő vallomást tett, elmondta a nyomozóknak, hogy 2015 áprilisában végzett nagyapjával. Kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik