Belföld

Megkapta a BKV a hivatalos sztrájkbejelentést

A főváros a kormányhoz fordul, hogy biztosítson forrást a munkavállalói követelések teljesítéséhez.

Átadták az érdekvédelmi szervezetek képviselői a hivatalos sztrájkbejelentésről szóló dokumentumot a BKV Zrt-nek, miután a pénteki kollektív munkaügyi vita megegyezés nélkül zárult – közölte a társaság az MTI-vel.

A BKV Zrt. vezetése a sztrájkbejelentést tudomásul vette és felhívta az érdekvédelmi képviseletek vezetőit, hogy a még elégséges szolgáltatás biztosításáról szóló tárgyalásokat mihamarabb kezdjék meg.  A cég kijelentette, hogy a sztrájkhelyzet alatti együttműködés fenntartásához szükséges munkáltatói intézkedéseket megteszi, de hangsúlyozta, hogy a béremelés végrehajtása mellett továbbra is elkötelezett, és a továbbiakban is mindent megtesz, hogy a sztrájk elkerülhető legyen.

A társaság tisztában van a dolgozók helyzetével, és számol a munkaerő-piaci helyzettel, illetve tendenciákkal és – bár a BKV Zrt. jelenleg még nem rendelkezik elegendő tartalékkal a munkavállalói követelések teljesítéséhez – mindent elkövet annak érdekében, hogy ezek a források rendelkezésére álljanak, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat ezért a kormányhoz fordult – írták a közleményben.

Közölték azt is: a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (BKSZSZ) képviselői kijelentették, hogy a személyszállításról szóló törvény előírásait a sztrájk alatt maradéktalanul betartják.

A BKV munkavállalóinak 80 százalékát képviselő VTDSZSZ és BKSZSZ péntek délelőtt jelentette be, hogy április 18-án 0 órától 20-a 24 óráig háromnapos, április 24-én 0 órától 28-a 24 óráig ötnapos sztrájkot hirdet, amely minden ágazatot érint. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik