Belföld

Tizenhárom évet kapott a kislányát megkéselő lajosmizsei apa

Jogerősen 13 év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki másfél éves kislányát olyan súlyosan megsebesítette egy késsel, hogy a gyermek életét csak műtéttel tudták megmenteni. A döntés indoklásakor elhangzott: az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék kellő alapossággal tárta fel a körülményeket, megalapozott ítéletet hozott, és a kiszabott büntetés is arányos az elkövetett cselekmény súlyával, valamint a vádlott társadalomra veszélyességével. Ennek fényében pedig a korábbi döntést helybenhagyták.

A kis híján tragikus támadás 2015 szeptemberében történt. A férfit élettársa még májusban elhagyta, és a picit sem vitte magával, az apa a szülei segítségével gondoskodott a kisgyerekről.

A bűncselekmény elkövetése előtt négy napig úgynevezett „kristályt” szívott fel, nem tudta feldolgozni, hogy volt élettársa ígérete ellenére sem költözött vissza hozzá. A drogfogyasztás után a vádlott ideges és feszült lett, hallucinált, és úgy vélte, hogy a körülötte lévő családtagjai őt meg akarják ölni, gyermekét el akarják tőle venni, ezt többször el is mondta.

A férfi 2015. szeptember 10-én reggel 8 óra körül felkapott egy konyhakést,
 magához ölelte kislányát majd négyszer megszúrta a mellkasát, majd háromszor saját magát is. A gyerek életveszélyes állapotba került. Miután az apa kilépett a szobából, szülei látták, hogy mindketten véresek. A nagymama kikapta a gyereket a fia kezéből, kiszaladt vele az udvarra, míg a nagypapa megpofozta a magából kikelve síró és ordítozó fiát, és kicsavarta a kést a kezéből. Rokonok érkeztek, a család mentőt hívott. Viszont a gyereket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, csak a férfi sérült meg.
Miután a rendőrök és a mentők 9 óra tájban elhagyták a helyszínt és elvitték a férfit a kórházba, a nagymama észrevette a kislány mellkasi sérüléseit, majd a vádlott testvéreivel együtt elvitték a kislányt a körzeti orvoshoz.
Ott azt állították, hogy a gyermek üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel a szúrt sérüléseket, nem vette észre, hogy azok a mell- és a hasüregbe hatoltak, ezért csak letapasztotta a sebeket. Miután azonban hazavitték, alvás és evés után vért hányt, ezért ismét kihívták a mentőket. Az apa eljárás alatt többféle vallomást tett, de a bűnösségét egyszer sem ismerte el. A férfit emberölés kísérletében találták bűnösnek, fellebbezésnek nincs helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik