Belföld

Fordulat: ügyvédet cserél a Teréz körúti robbantó

A továbbiakban nem Brunner Tamás képviseli a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját – mondta a 24.hu-nak az ügyvéd, akit a fiatalember szerdai kihallgatása kapcsán kerestünk. Mint kiderült, még ő kísérte el a fiatalembert, és amíg nincs új jogi képviselője, ellátja a védelem feladatait, de a jövőben P. Lászlónak új ügyvédje lesz. Hogy ki, egyelőre nem tudni.

Brunner – aki kezdetektől védte a fiatalembert – lapunknak annyit elárult, nem azért döntöttek így, mert reménytelennek látná az ügyet, egyéb okok állnak a háttérben.

A fiatalembert két hét kihagyás után hallgatták ki ismét az ügyészségen, legutóbb már nem volt könnyű vele kommunikálni, nem akart beszélni. Hogy most mire jutottak vele, a fentiek fényében nem kaphattunk tájékoztatást, csupán annyi derült ki, hogy a brutális bűncselekmény ügyében már nyár elején vádat emelhetnek.

Ahogy arról beszámoltunk, a fiatal  csaknem négy hónapon át tartotta magát és nem beszélt, kivéve annyit, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Február közepén két egymást követő napon is kihallgatták, ekkor törte meg a csendet. Pár nappal később már tudni lehetett, hogy mindent részletesen beismert, Brunner akkor azt mondta, valószínűleg azért, mert mostanra érett meg benne a gondolat, hogy beismerő vallomást tegyen. Az apa mindvégig kitartott, sőt most is kitart fia ártatlansága mellett.

A fiatalembert következő hét elején körülbelül nyolc órán át kérdezték, illetve akkor  részletesen beszélt a már bevallott bűncselekményről. Elmondta egyebek mellett, hogy nem ismerte a két egyenruhást, akiket állítása szerint nem akart megölni a házilag készített szerkezettel, illetve a rendőrséggel sincs baja. Azt viszont, hogy újabb merényletre készült, tagadta. Arra a kérdésre, hogy mi motiválta, illetve, hogy mi volt a a célja, ha nem akarta megölni a két egyenruhást, nem adott választ. Hogy minderről esetleg most beszélt-e, nem tudni.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. A gyanúsított az ügyészség szerint újabb robbantásra készülhetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik