Belföld

Megrekedt a Teréz körúti robbantó kihallgatása

Gyors kihallgatáson van túl a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. Ezúttal csak néhány kérdést tettek fel neki, a fiatalember ugyanis szerdán nem volt túl kommunikatív, több kérdésre is megtagadta a válaszadást, így leginkább azokat az állításokat, részleteket ellenőrizték, amelyet korábban, a részletes vallomástételkor mondott. Emellett átadtak neki egy szakértői – informatikai szaktanácsadói – véleményt.

P. Lászlót legközelebb március 8-án hallgatják ki – tudta meg a 24.hu a fiatalember ügyvédjétől, Brunner Tamástól.

A fiatalembert hétfőn körülbelül nyolc órán át kérdezték, illetve akkor  részletesen beszélt a már bevallott bűncselekményről. Elmondta egyebek mellett, hogy nem ismerte a két egyenruhást, akiket állítása szerint nem akart megölni a házilag készített szerkezettel, illetve a rendőrséggel sincs baja. Azt viszont, hogy újabb merényletre készült, tagadta.

Arra a kérdésre tehát, hogy

  • Mi motiválta
    Mi volt a célja, ha nem akarta megölni a két egyenruhást

egyelőre nincs válasz.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egyébként úgy döntött, április 21-éig meghosszabbítja a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ahogy arról beszámoltunk, a fiatal  csaknem négy hónapon át tartotta magát és nem beszélt, kivéve annyit, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Múlt héten kétszer is kihallgatták, szerdán, illetve csütörtökön, ekkor törte meg a csendet. Hétvégén már tudni lehetett, hogy mindent részletesen beismert, ügyvédje szerint azért, mert valószínűleg mostanra érett meg benne a gondolat, hogy beismerő vallomást tegyen. Az apa mindvégig kitartott, sőt most is kitart fia ártatlansága mellett.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. A gyanúsított az ügyészség szerint újabb robbantásra készülhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik