Belföld

91-szer szúrtak az anyagyilkosok, az ügyet zártan tárgyalják

A vád szerint egy tiltott szerelem miatt durvult be a zagyvarékasi pár, tavaly agyonszurkálták a lány anyját.

Zárt ajtók mögött dől el, börtönbe kerül-e az anyja megölésével vádolt zagyvarékasi tinilány, a Szolnoki Törvényszék erkölcsi okokra és a kiskorúak védelmére hivatkozva döntött így – írja a Velvet.

A vádiratban a lap szerint az áll, hogy a gyilkosság előtt a 14 éves lány osztályfőnöke jelezte az anyának, hogy lánya nagyon megváltozott, és emögött egy fiú állhat. Kiderült, hogy egy 16 éves sráccal jött össze alany, az anya pedig elkezdte eltiltani őket egymástól.

Ezért határozta el a páros, hogy meggyilkolják a nőt.

Tavaly január 25-én este a lány beengedte barátját a házba, majd a fiú fojtogatni kezdte barátnője anyját. Ez nem sikerült, ezért egy konyhakéssel felváltva szurkálták az asszonyt. Dolguk végeztével felmentek a lány szobájába szeretkezni.

Az orvosszakértő szerint 91-szer szúrtak, a nő halálát a kivérzés okozta.

Másnap találták meg rokonok a holttestét. A lányt otthon, a fiút egy megállóban fogták el. Három nappal később már előzetes letartóztatásba helyezték őket, nevelőintézetbe kerültek.

A fiú anyja azt mondta amúgy, a lány szúrt csak, később ügyvédje már azt mondta, néhányszor ő is szúrt a lány bíztatására. A lány védője azonban állítja, a lány pszichikai és fizikai adottságaiból kifolyólag nem lett volna képes ilyen sérüléseket okozni. Mindenesetre az elmeorvosi szakértő mindkét gyereket beszámíthatónak ítélte, nem korlátozta őket semmi az elkövetéskor.

Azonban mivel a lány a 16., a fiú pedig a 18. évét nem töltötte még be az elkövetéskor, 10, illetve 15 évet kaphatnak maximum. Az ügyészség őket előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és a fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik