Belföld

Beszámítható a 14 éves lány, aki 96 késszúrással ölte meg az anyját

Az előzetes elmeorvosi vizsgálat szerint teljesen beszámítható az a 14 éves zagyvarékasi lány és 16 éves barátja, akik január 26-án késelték halálra a lány édesanyját. Őrlős Gábor, a lány ügyvédje a Velvetnek azt mondta, hogy a szakértő szerint védencénél nem állt és áll fent beszűkült tudatállapot. Beszámítható volt és cselekvőképességében nem korlátozta semmi a bűncselekmény elkövetésekor.
A fiú védőjétől, Mezei Jánostól úgy tudják, hogy az igazságügyi szakértő ugyanerre az eredményre jutott az ő esetükben is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendőrök január végén egyik éjjel egy rövid közleményben számoltak be a gyilkosságról. Akkor csak annyit közöltek, hogy hozzátartozói találtak rá az áldozatra zagyvarékasi otthonában még kedd este, illetve, hogy keresik a támadóját. A délelőtti tájékoztatásban már  megdöbbentő információ szerepelt: eszerint az asszony mindössze 14 éves lányát és barátját gyanúsítják. Az eddigi adatok szerint a halálos késelést vita előzte meg, a nőt többször megszúrták. Az áldozattal állítólag csaknem száz késszúrással végeztek.   A lányt eltiltották a barátjától, ebbe egyikük sem tudott belenyugodni.  A fiatalokat nevelőintézetben őrzik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik