Belföld

Zagyvarékasi anyagyilkosság – kitartóan egymásra mutogatnak a tinik

Lezárult a nyomozás a zagyvarékasi anyagyilkosság ügyében. A rendőrség a papírokat vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségnek.

A két fiatal még mindig egymásnak ellenmondóan beszélt a gyilkosságról. A lány védője a Velvetnek azt mondta: védence még mindig azt állítja, nem emlékszik semmire abból az estéből. Kitartanak amellett a védekezés mellett, hogy a vékony, alacsony kamaszlány fizikailag képtelen lett volna ilyen kegyetlenséggel meggyilkolni az anyját. Ezt a szakértői vélemények is alátámasztják. A szakértők szerint a cselekmény idején nem állt sem alkohol, sem drogos befolyásoltság alatt.

Az ügyben több ezer oldalas iratanyag keletkezett, de még nem kaptam kézhez. Így egyelőre nem tudom megmondani hogy védencemet társtettességgel, vagy bűnsegédlettel vádolják-e meg. Annyit mondhatok róla, hogy tiszta szívű, rendes lány, nem bűnöző típus- közölte dr. Örlős Gábor. 
Dr. Mezei János, a fiú védője ezzel szemben azt mondta lapunknak, hogy ő konkrétan emlékszik a gyilkosság minden másodpercére, arra is, hogy pontosan hogyan és miért követték el. A 16 éves kamasz azt állítja, hogy 14 éves barátnője kezdeményezte, hogy öljék meg annak anyját, mert az “útjukban állt”. Védencem szerint a lány kezdeményezte a gyilkosságot, amit végül ketten, közösen követtek el –  állítja a másik fél védője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendőrök január végén egyik éjjel egy rövid közleményben számoltak be a gyilkosságról. Akkor csak annyit közöltek, hogy hozzátartozói találtak rá az áldozatra zagyvarékasi otthonában még kedd este, illetve, hogy keresik a támadóját. A délelőtti tájékoztatásban már  megdöbbentő információ szerepelt: eszerint az asszony mindössze 14 éves lányát és barátját gyanúsítják. Az eddigi adatok szerint a halálos késelést vita előzte meg, a nőt többször megszúrták. Az áldozattal állítólag csaknem száz késszúrással végeztek.   A lányt eltiltották a barátjától, ebbe egyikük sem tudott belenyugodni.  A fiatalokat nevelőintézetben őrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik