Belföld

Árulja praxisát a neten a lúgos támadással vádolt orvos

Az Országos Alapellátási Intézet honlapján árulja néhány hete házi gyermekorvosi praxisát a lúgos támadással vádolt orvos. A hirdetésre a Velvet talált rá. Dr. B. Krisztián “ajánlatában” egyebek mellett az áll, hogy “a rendelő felújított, ezáltal modern környezet biztosítva a gyermekek, szüleik és a dolgozók számára. Iskolaorvosi ellátási kötelezettség tartozik a praxishoz, központi ügyelet biztosított”.

lugos-tamado

Ahogy arról beszámoltunk, amikor vádat emeltek ellene, egy budapesti egészségügyi központban “bukkantunk rá a férfira ”, ahol – a honlapon akkor szereplő adatok szerint – csecsemő- és gyermekgyógyászként dolgozott. Bemutatkozó oldalán nyoma sem volt annak, hogy valaha ő vezette a budai kerületi intézményt. Miután a vádemelés nyilvánosságra került, eltüntették a képét, a nevét és az adatait az említett oldalról. Az ítélet meghozatala előtt nem sokkal pedig a VI. kerületben praktizált gyermekorvosként. Ezt a praxist árulja most, miután a szerződését idén májusban felmondták.

Mint ismert, a nőt a lakásánál, a III. kerületi San Marco utcában kapta el a maszkos férfi 2013 márciusában. Bezárta az ajtót, megfenyegette, majd a földre fektette, összekötözte és műtéteknél használt szert injekciózott a combjába, amitől az asszony öntudatlan állapotba került. Ezután a támadó levetkőztette az alsó testét és lúgot öntött a nemi szervére, majd a fürdőszobába vitte és lemosta.

Az ügy “döcögősen” jutott el a bíróságig,  a Fővárosi Főügyészség ugyanis 2014 augusztusában azt közölte: megszüntették az eljárást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig – Mikola István unokaöccséből – végül vádlott lett. Tavaly augusztusban derült  ki, hogy a férfit mégis bíróság bíróság elé állítják. Végül májusban, közvetett bizonyítékok alapján ítélték el.  Másodfokon várhatóan március 10-én születik döntés. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik