Közélet

Fordulat – Mégis a volt budai kórházigazgató lehet a savas támadó

Bene Krisztián (Array)
Bene Krisztián (Array)

Egy ideig úgy tűnt, mégsem az orvos áll a brutális bántalmazás mögött, ám az ügyészség végül vádat emelt ellene.

Mégis bíróság elé állítják azt a férfit, akit 2013-ban azzal gyanúsítottak meg, hogy bántalmazta és savval öntötte le szeretőjét egy budai lakásban. Megkeresésünkre a Fővárosi Főügyészség szerdán közölte: az ügy terheltjével szemben életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A nem mindennapi ügyet 2013 márciusában hozta nyilvánosságra a rendőrség. Tájékoztatásukban az állt, a III. kerületi San Marco utcában rontott rá egy nőre volt párja. Megragadta és visszatuszkolta őt a lakásba, ahol brutális módon bántalmazta. Miután megverte, összeszedte a lakásban található értékeket és elment. A gyanúsítottat hat órán belül elfogták, mindent tagadott.

A Hír24 akkor úgy értesült, a támadó leütötte és megverte az asszonyt, kábító anyagot fecskendezett a combjába, savval öntötte le, végül pedig pórkócba csavarta a testét. Az értékeit valószínűleg azért vihette el, hogy elhitesse, rabló járt a lakásban. Megtudtuk továbbá, hogy az elfogott B. Krisztián az egyik budai kórház igazgatója, csecsemő- és gyermekorvos.

A Fővárosi Főügyészség tavaly augusztusban közölte: megszüntették a nyomozást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig végül vádlott lett.

A férfi hónapokat töltött rács mögött. Miután kiengedték, a budai kórház élére már nem térhetett vissza, de új munkát vállalt. Rövid keresgélés után egy fővárosi egészségközpontban találtunk rá, ahol – a honlapon szereplő adatok szerint – csecsemő- és gyermekgyógyászként dolgozik. Bemutatkozó oldalán nyoma sincs annak, hogy valaha ő vezette a II. kerületi intézményt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik