Belföld

“Most már muszáj, hogy vége legyen!” – tovább küzd a bíróságon a lúgos támadás áldozata

Renner Erikának és családjának már annak is örülnie kellett, hogy egyáltalán bíróság elé állították a férfit, aki a vád szerint elkábította és lúggal leöntötte a nő nemi szervét, amiért az korábban megszakította kapcsolatukat. Az első fokon kiszabott 4 év börtön, amelyet az orvos végül testi sértés és kifosztás miatt kapott, azonban még mindig nem arányos ezzel a brutális tettel – mondják nővédő szervezetek, akik a pénteki, másodfokú tárgyalást a Kúria előtt tüntetve várták végig.

A vád szerint az érintettek évekig szeretők voltak. Miután kiderült a viszony, a nő elvált, a férfi pedig elköltözött otthonról. Az asszony komolyabbra akarta fűzni a kapcsolatot, de az orvos ezt nem akarta. Ám amikor a nő szakított vele, azt nem tudta elfogadni, rendszeresen kereste egykori szeretőjét. Erika ezután megismert valakit, a doktor pedig egy idő után nem kereste. A támadás előtt két hónappal beszéltek utoljára. Ez utóbbi egyébként a védelem szerint épp az ártatlanságát bizonyítja, a vád szerint viszont  azt, hogy a férfi előre eltervezte a kegyetlen támadást.

A nőt a lakásánál, a III. kerületi San Marco utcában kapta el a maszkos férfi 2013 márciusában. Bezárta az ajtót, megfenyegette, majd a földre fektette, összekötözte és műtéteknél használt szert injekciózott a combjába, amitől az asszony öntudatlan állapotba került. Ezután a támadó levetkőztette az alsó testét és lúgot öntött a nemi szervére, majd a fürdőszobába vitte és lemosta.

Az ügy “döcögősen” jutott el a bíróságig,  a Fővárosi Főügyészség ugyanis 2014 augusztusában azt közölte: megszüntették az eljárást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig – Mikola István unokaöccséből – végül vádlott lett. Tavaly augusztusban derült  ki, hogy a férfit mégis bíróság bíróság elé állítják. Végül májusban, közvetett bizonyítékok alapján ítélték el.  Másodfokon várhatóan március 10-én születik döntés. 

Olvasói sztorik