Belföld

Zárt tárgyalást akart a lúgos támadással vádolt orvos, de hiába próbálkozott

Várhatóan csak jövő tavasszal hirdet ítéletet a táblabíróság a budai lúgos támadással vádolt orvos ügyében. Március 10-ére tervezik a határozathozatalt, de február 24-én még lesz egy tárgyalási nap, akkor tartják meg egyebek mellett a perbeszédeket.

A vádlott és a sértett, valamint jogi képviselőik tárgyalás tartását és szakértői bizonyítás elrendelését indítványozták, ezeknek helyt adva a bíróság pénteki végzésével tárgyalásra utalta az ügyet, és szakértői bizonyítást rendelt el. Az ülésen – amelyen az orvos és a nő is jelen volt – iratokat ismertettek.

Az ügyet nagy érdeklődés kíséri, ám – mint azt korábban írtuk – a megjelent nagyszámú érdeklődő és a sajtó munkatársai közül érkezési sorrendben összesen ötven embert engedtek be a terem befogadóképessége miatt. Az újságírók kint ragadtak, helyszíni információk szerint egy diákokból álló csoport töltötte meg a termet.

lugos-tamadas-4

A férfi ügyében első fokon  májusban született döntés, a gyermekorvos akkor négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, illetve öt évre eltiltották a hivatása gyakorlásától. Ebbe az időbe beleszámít az az idő is, amit rács mögött, előzetes letartóztatásban töltött.

A brutális támadás 2013 márciusában történt a III. kerületi San Marco utcában. Vád szerint az érintettek évekig szeretők voltak. Miután fény derült a viszonyra, a nő elvált, a férfi pedig elköltözött feleségétől. Az asszony komolyabbra akarta fűzni a kapcsolatot, de az orvos ezt nem akarta, ám amikor a nő szakított vele, azt nem tudta elfogadni, rendszeresen kereste őt. Erika megismert valakit, a doktor pedig egy idő után nem kereste. A támadás előtt két hónappal beszéltek utoljára. A nőt vád szerint egykori szeretője a lakásánál kapta el, bezárta az ajtót, megfenyegette, majd a földre fektette, összekötözte és műtéteknél használt szert injekciózott a combjába, az asszony öntudatlan állapotba került. Ezután a támadó levetkőztette az alsó testét és lúgot öntött a nemi szervére, majd a fürdőszobába vitte és lemosta.

Az ügy nehézkesen jutott el a bíróságig,  a Fővárosi Főügyészség ugyanis 2014 augusztusában azt közölte: megszüntették az eljárást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig – Mikola István unokaöccséből – végül vádlott lett. Tavaly augusztusban derült  ki, hogy a férfit mégis bíróság elé állítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik