Belföld

Megfutamodott a Telekom, megtartják a FOX-csatornákat

Az ügyfelek érdekében a FOX Networks Group és a Telekom megállapodott a folytatásról – áll a telekommunikációs vállalat és médiaszolgáltató közös közleményében.

Közölték, a National Geographic Channel, a Nat Geo Wild és a FOX csatorna megszakítás nélkül továbbra is szerepel majd 2017 januárjától a Telekom csatornái között.

A két cég azt követően indította újra gyakorlatilag azonnal a tárgyalásokat, hogy a Telekom ügyfelei a cég 2017-es csatornakiosztását megismerve több fórumon (így közösségi oldalakon is) határozottan kinyilvánították, nem értenek egyet az érintett minőségi csatornák kikerülésével

– fogalmaztak.

Hozzátették, az ügyfelek véleményét látva mindkét fél – függetlenül attól, hogy korábbi üzleti tárgyalásaik nem vezettek sikerre – mielőbbi megegyezésre törekedett annak érdekében, hogy a tévénézők számára továbbra is elérhetőek legyenek a FOX csatornái a Telekomnál. Például a sokak által kedvelt The Walking Dead című sorozat is.

Ment a huzavona

Ahogyan beszámoltunk róla, valóságos üzenetcunami indult el a Magyar Telekom közösségi felületein (például a Facebook-falán) azután, hogy kiderült, hogy bár a távközlési óriás 110 csatorna fölé növeli Családi Super HD csomagjának tartalmát, az új kínálatba már nem tud bekerülni a FOX Networks Group cég ernyője alá tartozó FOX tévé, a National Geographic Channel és a Natgeo Wild csatorna. Bekerül viszont Andy Vajna kormánybiztos kaszinópápa, rádió- és televíziótulajdonos újsütetű tévécsatornái közül néhány, például az Izaura TV és a Humor+. Emiatt sokan a tévészolgáltatási szerződésük felbontásával is fenyegették a szolgáltatót.

Nagy kockázatot vállalt volna a Telekom, ha valóban kiveszi a Natgeót

A FOX a telekomos változásokról múlt hét pénteken drámai elemeket sem nélkülöző közleményben számolt be, sőt hogy a hír minél többekhez eljusson, a Facebookon ezt még fizetett hirdetésben is közzétette. A sajnálkozásban azt írták, hogy jövőre nagyon erős műsorkínálattal készültek, például a Walking Deaddel, illetve a Natgeo csatorna profitjának 27 százalékát fontos társadalmi célú ügyekre fordították. A Telekom válaszképpen viszont vasárnap este azt közölte a 24.hu-val, hogy azért nem szerepeltetheti a FOX Networks Grouphoz tartozó csatornákat a jövő évi kínálatában és volt kénytelen pótolni azokat más csatornákkal, mert a kétoldalú tárgyalásokon – amit minden műsorszolgáltatóval megejtenek évente – a jövő évi feltételekről nem tudtak megállapodni a FOX képviselőjével.

A Telekom megfutamodása – vagyis, hogy mégsem veszi ki a csatornákat a kínálatából – annak fényében érthető, hogy mint arról beszámoltunk, a National Geographic és a többi FOX-csatorna jóval nagyobb közönségaránnyal rendelkezik a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, mint az alternatívaként kínált tévék nézőtábora.

Friss: kiderült egy rossz hír is. Januártól emelkedik a Telekom-ügyfelek televíziós csomagjának havidíja, kivéve a nemrégiben bevezett Családi Szuper HD csomagot. Van viszont a dolognak egy jó része is: nem teljes mértékben hárítják át a TV2 és az RTL Klub idén bevezetett műsordíját, szóval nem közel 800, csak közel 300 Ft mértékű lesz a drágulás.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik