Belföld

Húsvágó bárddal támadt a mentőkre egy dühöngő férfi Budapesten

Két rendbeli – egy esetben felfegyverkezve – elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie egy 53 éves férfinak, aki idén februárban egy húsvágó bárddal támadt rá az őt ellátni próbáló mentőkre Budapesten, illetve egy hónappal korábban egy orvosra is. Tárgyalását előzetes letartóztatásban várja, tettéért akár tizenkét év szabadságvesztéssel sújthatják.

A férfi a vádirat szerint január 14-én édesanyával együtt érkezett egy csepeli egészségügyi intézetbe, ahol azt kérték a velük foglalkozó orvostól, hogy egyszerre utalja be őket egy kórházi osztályra. A doktor szakmai okok alapján elutasította a kérésüket, emiatt a vádlott egyre dühösebb lett. Amikor az orvos felállt, hogy kinyissa a rendelő ajtaját, a férfi két kézzel megragadta a nyakát és szorítani kezdte. Csak akkor engedte el, amikor megérkeztek a doktor munkatársai.

Egy hónappal később, február 11-én a hajnali órákban a férfi mentőt hívott, mert rosszul lett. Egy mentőápoló és egy sofőr érkezett a helyszínre. Az ápoló közölte, hogy kórházba kell vinniük, ám ez nem tetszett a lakónak, olyannyira, hogy felkapott egy konyhakést és egy húsvágó bárdot, és azt ordította nekik, hogy hagyják el a lakást. A mentősök menekülni kezdtek, a férfi pedig nagy erővel elhajította a bárdot, egyenesen a mellettük lévő ajtó felé.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik