Belföld

Rágyújtotta a házat nagynénjére és nagyanyjára Sopron mellett

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette  miatt állítanak bíróság elé egy fiatalt Győr-Moson-Sopron Megyében, aki tavaly nyáron rágyújtotta a házat nagymamájára és nagynénjére. A megyei főügyészség kedden közölte, vádat emeltek a kiemelt jelentőségű ügyben.

A vádirat szerint szerint a 23 éves fiatal tavaly tavasszal kezdett inni, ilyenkor pedig agresszívan viselkedett. Emiatt el kellett hagynia a nagyszülői házat, de gyakran visszajárt a Sopron melletti településre az őt felnevelő nagymamájához és fogyatékkal élő nagynénjéhez. Ilyenkor általában pénzt követelt tőlük vagy ételt. Durva volt és fenyegető, azt mondta, “elteszi őket láb alól” és rájuk gyújtja a házat.

2015 augusztus végén végül be is váltotta utóbbi fenyegetését, mondván, rokonai nem viselkedtek vele megfelelően. Megivott 13-14 üveg sört és két rövidet, majd benyomta a kertkaput, lefeszítette a hátsó fészer lakatpántját és felkapta a fűnyíráshoz használt benzint. A csaknem másfél liter üzemanyagot a bejárati ajtóra locsolta és rágyújtott, az égő cigarettát pedig a benzinre dobta. Tisztában volt azzal is, hogy a házban van két gázpalack. Egy darabig nézte a lángokat, majd hazament és lefeküdt.

A tüzet a fiatal nagynénje vette észre és felkeltette az idős asszonyt. Még időben kimenekültek a házból. Az épület azonban lakhatatlanná vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik