Belföld

Figyelmeztették a Cessna pilótáját a gödöllői repülőbaleset előtt

Közzétették a rádióbeszélgetést.

Közzétették a vasárnapi gödöllői repülőbaleset idején folytatott rádióbeszélgetést. A Velvet hívta fel rá a figyelmet, hogy a felvételen hallatszik: az ejtőernyősöket szállító gép pilótáját figyelmeztették, hogy alatta van egy másik gép is.

Az ejtőernyősöket egy Cessna 182-es géppel vitték fel, a baleset idején ebben már csak a pilóta tartózkodott. A másik gép egy Piper 28-as volt, amiben a pilóta mellett egy anya és nyolcéves kisfia volt, ők sétarepültek. A gépek szemből ütköztek egymásnak.

A portál azt írja, már ereszkedés közben figyelmeztették a Cessna pilótáját, hogy alatta, 1800 lábon van egy másik gép. Ez a felvételen 9:20-tól hallható.

A rendőrség hétfőn délután közölte: befejezték a helyszíni szemlét, és tanúk jelentkezését várják.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki a baleset időpontjában a térségben tartózkodott és azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, fénykép- vagy videófelvételt készített a balesetben érintett járművekről, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (1133 Budapest, Pozsonyi út 56. szám), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, a „Telefontanú” zöld számát (06-80-555-111) vagy a 107, 112 központi segélyhívó számokat

– írták közleményükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik