Belföld

Gödöllői kisrepülő-tragédia: hétfőn elszállítják a roncsokat

Befejeződött a roncsok felkutatása a Gödöllő és Isaszeg közötti fás, bokros területen, ahová vasárnap reggel két kisrepülő az ütközést követően lezuhant. A gépek roncsait hétfőn már el is viszik egy hangárba – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Beluzsárné Belicza Andrea hozzátette, még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik meg a tréler a helyszínre, illetve mennyi időt vesz igénybe a roncsdarabok daruval történő kiemelése és felpakolása. A zárt tréler valószínűleg délután gördülhet ki az arborétumból, ahová továbbra sem léphetnek be illetéktelenek.

A szóvivő azt mondta, a rendőrségi munka orvos szakértők, illetve műszaki szakértők kirendelésével és tanúk meghallgatásával folytatódik.

A baleset okáról csak a várhatóan hónapokig tartó vizsgálatok befejezése után lehet nyilatkozni.

A repülőbaleset négy áldozatának kilétéről a rendőrség kegyeleti okokból nem ad tájékoztatást – tette hozzá.

A légi baleset körülményeit több szerv is vizsgálja.

A helyszíni szemle tapasztalatai szerint a kisgépek nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve értek földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letörött egy nagy darab. A szemle megállapításai arra engednek következtetni, hogy a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek, miközben a Cessna leszálláshoz készült, a Piper pedig a felszállást követően emelkedőben volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik