Belföld

Nyolcvankét késszúrással ölte meg nagymamáját az encsi fiú – Tizenhat évet kapott érte

24.hu
24.hu

2016. 06. 09. 14:25

Másodfokon is tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtották azt a fiút, aki nyolcvankét késszúrással ölte meg nagyanyját 2012 nyarán. Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalta. Első fokon a Miskolci Törvényszék járt el, a fiút 2013-ban elítélték, 18 év fegyházat kapott. A másodfokon eljáró ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte a döntést és új eljárást rendelt el. A törvényszék tehát 2015 decemberében ismét ítéletet hozott, akkor a fiatal emberölésért 16 év fegyházzal sújtották. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítésért, enyhébb  minősítésért fellebbezett, így került az ügy ismét a táblára.

Az ítélet szerint a fiatalt anyja egyedül nevelte Encsen. Míg befejezte a középiskolát, közte és nagyszülei között jó viszony volt, de az érettségi után azt várták el tőle, hogy a fiú a fizetéséből támogassa az anyját, aki időközben rokkantnyugdíjas lett. Ám ez nem történt meg. Ezt mindketten – de főképp a nagymama – többször szóvá tette, és szidta unokáját életmódja miatt.

2010-től  folyamatosan romlott a kapcsolat a fiatal és édesanyja, valamint a nagyszülők között. 2011-ben a nagyszülők többször észrevették, hogy a nagymama pénztárcájából pénz tűnt el, kisebb összegek. felelősségre vonták unokájukat és végül kitiltották az encsi házból.

2012 augusztusában a nagypapa a lányával együtt a család gyümölcsösébe ment, hogy szedret szedjenek, eközben a nagymama otthon volt. A fiú a vád szerint ekkor ölte meg. Elrakott két kést, majd anyja biciklijével a házhoz tekert, és a kamrában nekirontott az asszonynak, test szerte összesen 82-szer szúrta meg. A történtek után fel-alá járkált az udvaron. A rendőröket a szomszédok értesítették, akik nem hagyták, hogy elmenjen – emlékeztetett az ítélőtábla.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.