Belföld

Csaknem tízszer szúrta meg apját a budapesti gyilkos

gyilkossag-a-XVII(650x433).jpg (Array)
gyilkossag-a-XVII(650x433).jpg (Array)
A férfi jelenleg is ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll. Hogy miért támadt rá apjára, nincs magyarázat. A zavart szurkáló egyébként egyetemet végzett, több nyelvet beszél.

Csaknem tíz késszúrás végzett azzal az idős férfival, akit fia ölt meg Budapest XVII. kerületében még tavaly júniusban. Úgy tudjuk, az anyja életét nem akarta kioltani, így úszhatta meg “csak” sérülésekkel. Információink szerint a zavart szurkáló – aki ellen most emeltek vádat – amúgy egyetemet végzett és több nyelven beszél. Tettére azóta sincs magyarázat.

A férfi azóta is ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll, és ezt indítványozta vele szemben az ügyészség is vádiratában.

Ahogy arról szerda délelőtt beszámoltunk, a Fővárosi Főügyészség emberölés minősített bűntette, személyi szabadság megsértése, valamint közveszély okozás kísérlete miatt állítja bíróság elé a 26 éves támadót.

A vádirat szerint a férfi – egészségügyi állapota miatt – kérte arra szüleit június 16-án, hogy náluk tölthessen néhány napot. Még aznap hazavitték magukhoz. De nem tudott aludni éjszaka, fel-alá járkált a lakásban, a zajra a hajnali órákban felébredt az apja. A 76 éves férfi átment a fiához, vele maradt egy ideig, hogy ne legyen egyedül, próbálta elterelni a figyelmét, majd egy idő elteltével visszament aludni a hálóba. Gyermeke azonban továbbra is csak forgolódott, így inkább kávét főzött, amiből vitt szüleinek is. Apja arra kérte, hogy ne keltse fel az anyját. Ekkor támadt rá. Többször megütötte, majd egy konyhakéssel rontott neki. Az idős férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az anyja felébredt, ő értesítette a mentőket. Fia nem engedte ki a lakásból, elvette tőle a kulcsot és kizárta az asszonyt az erkélyre. Ezután egy egy kombinált fogóval szétszerelte a konyhában lévő tűzhely gázcsövét. A gáz szivárogni kezdett, a rendőrök kiürítették a házat, a gondnok pedig elzárta a gázvezeték főcsapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik