Belföld

Gyilkosság Budapesten – Apja megkérte, hogy ne keltse fel az anyját, erre ő halálra késelte

gyilkossag-a-XVII(650x433).jpg (Array)
gyilkossag-a-XVII(650x433).jpg (Array)
A férfi ideges volt, nem tudott aludni, apja egy ideig vele maradt, hogy ne legyen egyedül. De később is csak forgolódott, és átment a szülei szobájába. Ekkor támadt. A 76 éves sértett életét vesztette.

Vádat emelt az ügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban halálra késelte az apját budapesti otthonukban, az anyját pedig bezárta a lakásba és gázszivárgást okozott. Emberölés minősített bűntette, személyi szabadság megsértése, valamint közveszélyokozás kísérlete – ezért állítják bíróság elé hamarosan.

A vádirat szerint a férfi – egészségügyi állapota miatt – kérte arra szüleit június 16-án, hogy náluk tölthessen néhány napot. Még aznap hazavitték magukhoz. De nem tudott aludni éjszaka, fel-alá járkált a lakásban, a zajra a hajnali órákban felébredt az apja. A 76 éves férfi átment a fiához, vele maradt egy ideig, hogy ne legyen egyedül, próbálta elterelni a figyelmét, majd egy idő elteltével visszament aludni a hálóba. Gyermeke azonban továbbra is csak forgolódott, így inkább kávét főzött, amiből vitt szüleinek is. Apja  arra kérte, hogy ne keltse fel az anyját. Ekkor támadt rá. Többször megütötte, majd egy konyhakéssel rontott neki. Az idős férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az anyja felébredt, ő értesítette a mentőket. Fia nem engedte ki a lakásból, elvette tőle a kulcsot és kizárta az asszonyt az erkélyre. Ezután egy egy kombinált fogóval szétszerelte a konyhában lévő tűzhely gázcsövét. A gáz szivárogni kezdett, a rendőrök kiürítették a házat, a gondnok pedig elzárta a gázvezeték főcsapját.

A Fővárosi Főügyészség a vádemeléskor is ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik