Belföld

A kormányhoz dörgölőzött a nagyvárosok szövetsége

szita károly (szita károly)
szita károly (szita károly)
A Megyei Jogú Városok Szövetségére számíthat a kormány a migránsellenes harcban: kérik azokat a polgármestereket, akik eddig nem támogatták a kvótaellenes küzdelmet, hogy támogassák.

A kormány “kényszerbetelepítés-ellenes” fellépésének támogatására kéri a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke azokat a polgármestereket, akik még nem hoztak határozatot ebben az ügyben.

A fideszes Szita Károly, Kaposvár polgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt napokban levélben fordult polgármester kollégáihoz. Annak a 985 polgármesternek, akinek a településén a képviselő-testület már határozatban állt ki a kormány fellépése mellett, megköszönte a támogatást, és kérte őket, tartsanak ki, mert még sok feladatuk van, amíg rábírják az Európai Uniót, hogy vonja vissza ezt a döntését.

A többi település polgármesterének írt levelében pedig azt kérte, hozzanak határozatot arról, hogy támogatják a kormány törekvéseit, és ezeket a határozatokat juttassák el a szövetséghez, “hogy megalakulhasson a magyar városok és falvak kényszerbetelepítés elleni fúziója, szövetsége”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik