Belföld

Nem semmi zsarolás, barátját húzta volna le 14 millióval – Videón a pofára esés

Nagyon ostoba tervet eszelt ki. Tényleg.

Zsarolót fogtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében, mi több, az ügyet már le is zárták. A 28 éves cselszövő pillanatok alatt a bíróságon találhatja magát.

A nyomozás adatai szerint az ügy sértettje február 9-én kapott egy névtelen levelet, melyben az állt, fizessen 14 milliót mondván, ő bizony tartozik. A rejtélyes idegen arra utasította, hogy rejtse el két nap múlva a pénzt egy szeméttárolóban. Nyomatékosította: ha nem engedelmeskedik, szeretteinek bántódása esik.

A 39 éves férfi egy barátjától kért tanácsot, mit tegyen. Az ismerős arra biztatta, hogy inkább fizessen és ne szóljon senkinek. Még azt is felajánlotta, hogy kisegíti pénzzel.

De a férfi nem hallgatott rá, másnap elment a rendőrsége. A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek és rövid idő alatt világossá vált, hogy valószínűleg a “segítőkész barát” a fenyegetőző. A 28 éves fiatalember bónuszként azzal állt elő, hogy rendezte az adósságot, így már neki tartozik, és arra kérte, mielőbb fizesse vissza a pénzt. A rendőrök az első részlet átadásakor csaptak le rá.

A zsaroló beismerő vallomást tett, ügyének iratai már az illetékes ügyészségen vannak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken.

Olvasói sztorik