Belföld

Egész nap együtt szórakoztak, majd halálra verték egy szabolcsi lakásban

Azt a férfit ölték meg, aki befogadta őket. Még akkor is ütötték-rúgták, amikor a rendőrök és a mentők megérkeztek.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség két férfi ellen, akik az egész napon át tartó italozás után agyonverték ismerősüket. A párost hamarosan bíróság elé állítják.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az egyébként italozó életmódot folytató férfi és élettársa 2015 tavaszán fogadta be otthonába – egy nyíregyházi társasházi lakásba – a két férfit, akiket korábbról ismertek. Ezután rendszeresen együtt ittak, naponta több litert tüntettek el.  Így történt ez a brutális támadás napján, tavaly május 23-án is. Aznap a társaság 8-10 liter bort gurított le napközben.

gyilkosság szabolcsbanSzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

A kora délutáni órákban az egyik vádlott ököllel megütötte az áldozat élettársát, aki a földre esett. Miután felállt, a másik befogadott ismerős is fejbe verte az öklével. A házigazda látva mindezt próbált közbelépni, segíteni párjának, de nekirontottak. Puszta kézzel ütötték test szerte, illetve miután a földre került, összerugdosták. A nő a testével próbálta védeni, ám ekkor ő is kapott. Végül kirohant a fürdőszobába és magára zárta az ajtót, közben telefonon értesítette a rendőrséget.

A kíméletlen támadók még akkor is verték a férfit, amikor az egyenruhások és a mentők megérkeztek. Az ügyészség szerint olyan sok és súlyos sérülést szenvedett, hogy akkor sem tudták volna megmenteni az életét, ha gyorsan szakszerű ellátást kap, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A nőt súlyos állapotban, bordatöréssel vitték kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik