Belföld

Cölibátust fogadott, állatokat mentene a gólyatábori erőszakoló

golyatabori-eroszakolo(4c066e32-fcd9-4b3e-9565-38365611b75f)(960x640).jpg (Array)
golyatabori-eroszakolo(4c066e32-fcd9-4b3e-9565-38365611b75f)(960x640).jpg (Array)
"Ha bármely döntésből egyet nem úgy döntök, akkor semmi probléma nem lett volna" - mondta.

A gólyatábori erőszakoló úgy véli, döntései miatt került megint börtönbe, három könyvet írna, szabadulása utáni tervei között pedig a cölibátus és az állatok megmentése szerepel. A fotóssal a Velvet beszélgetett egy Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

“Hibás döntések sorozatát hoztam meg 3-4 nap alatt, amit, visszatekintve, nem is értem, hogyan csinálhattam. És ha bármely döntésből egyet nem úgy döntök, akkor semmi probléma nem lett volna”  – mondta a történtek kapcsán. Beszélt arról is,  hogy a gólyatáborban dolgozott a barátnője is, akivel négy éve jártak. Az első napon viszont összevesztek valamin, és párja búcsúzás nélkül hazament. Letartóztatása után a lány még egy hónapig tartotta a kapcsolatot a családjával, aztán soha többet nem lehetett elérni. “Utána kellett volna mennem, nem lett volna szabad elengednem, de közben dolgoznom kellett. Nem lett volna szabad elfogadnom másoktól, hogy időnként meghívnak piára, nem azt mondom, hogy seggrészeg voltam. Nem voltam részeg. Nyilván ezek a dolgok közrejátszottak és összeadódtak. Ezek külön-külön az égvilágon nem lett volna elegendőek ahhoz, hogy amikor elindulok aludni, akkor hagyjam magam, hogy mégsem megyek aludni. Nem kellett volna semmibe belemennem”- fűzte hozzá.

Elmondása szerint a legnehezebben most is azt viseli, hogy az ismerőseivel és családjával nehezen tudja a kapcsolatot tartani. Amikor csak teheti, olvas és ír. A börtön novellaíró versenyén harmadik lett, és tervezi, hogy három könyvet hoz majd össze, lebontva a börtönben töltött évekre, a magánéleti dolgaira és azokra, amiket a fesztiválokon, gólyatáborokon és egyetemi rendezvényeken tapasztalt. Az említett önmegtartóztatásról pedig a következőképpen fogalmazott: „Cölibátus és állatmenhelyen dolgozás, és mindenki hagyjon békén. Beülök a könyveim közé a kandalló mellé, olvasok és ennyi″.

Novemberben számoltunk be arról, hogy kilenc évre súlyosították a fonyódi gólyatábori erőszak elkövetőjének büntetését a Kaposvári Törvényszéken. A fotós első fokon hét és fél évet kapott tavaly nyár elején, vagyis a másodfokú döntés szerint másfél évvel többet kell rács mögött töltenie. Szexuális erőszakban és személyes adattal való visszaélésben találták bűnösnek. Az ügy az Ítélőtáblán folytatódik.

Az erőszak tavaly nyár végén, az ELTE tanítóképző karának fonyódligeti táborában történt. A lányt az intézmény egy harmadéves hallgatója, egy szervező erőszakolta meg, aki fotósként vett részt a rendezvényen. Képeket készített aktus közben is, vélhetően ezzel akarta zsarolni a lányt. A fiatal év elején úgy döntött, elmondja a hvg.hu-nak, mi történt vele. Egyebek mellett arról beszélt, hogy az járt az eszében, hol fogja elásni őt támadója. A férfi fojtogatta, az aktus közben folyamatosan fényképezte, és még azt is mondta neki, hogy mosolyogjon. Akkor azt mondta, nem haragszik a szervezőkre, szerinte segítettek neki. Úgy véli, egyvalaki tudhatott a férfi előéletéről, ő az egyetlen, aki levegőnek nézi azóta is.

A történtek után a HÖK-elnököt, aki tudott az elkövető fotós előéletéről, az egyetem felfüggesztette. Ezután több erőszakos esetre is fény derült.  A gólyatáborokról ombudsmani jelentés is készült. A fotós augusztus elején megtörte a csendet, azt mondta a Tényeknek, hogy  bár a bírósági végzés értelmében a konkrét esetről nem beszélhet, de arra utalt, hogy az ő értelmezésében nem történt erőszak.

A hvg.hu-n megjelent, az áldozattal készített interjú kapcsán egyébként azt mondta, retorikailag rendkívül professzionálisan megszerkesztett újságcikk volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik