Közélet

Gólyatábori erőszak: nem rúgták ki a HÖK-öst

Tudott róla, hogy a fotós meztelen képekkel zsarolt egy diáklányt, mégis ott lehetett Fonyódligeten. Egy évig nem járhat az egyetemre.

Nem küldték el az egyetemről, de két szemeszterre eltiltották tanulmányai folytatásától az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanítóképző karának volt HÖK-elnökét, aki ellen a gólyatábori erőszakkal összefüggésben indult fegyelmi eljárás – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Fábri György, az ELTE kommunikációs főigazgatója a lapot úgy tájékoztatta, a tanító- és óvóképző kar fegyelmi bizottsága keddi ülésén határozott a fonyódligeti események nyomán fegyelmi eljárás alá vont hallgató, Galántai Tamás sorsáról. A hallgató jelezte, hogy fellebbezési szándékkal bírósághoz fordul.

Az újság emlékeztet, az elnöki tisztségéről időközben lemondott Galántai Tamást azért vonták felelősségre, mert kiderült: tudomása volt arról, hogy a fonyódligeti erőszak gyanúsítottja korábban kompromittáló, pucér fényképekkel zsarolta egy hallgatótársát. A zsarolásról az érintett diáklány értesítette a diákvezetőt. A gyanúsított ezek után mégis ott lehetett, fotósként még dolgozhatott is a fonyódligeti táborban.

Februárig előzetesben

A Magyar Nemzet beszámol arról is, hogy meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a 38 éves férfi ellen hozott kényszerintézkedés jövő év február elsejéig fennáll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik