Belföld

Guccival támad a politikusi Luxusgólem

Ezúttal nem a prágai Löw rabbi alkotta meg a maga gólemjét, hanem a magyar politika termelte ki azt. Így nézne ki a szörnyeteg, ha a luxus életre kelne.

Lehet akár luxusnak és urizálásnak is nevezni, ahogy Csepreghy Nándor kicsapja a 80 ezer forintos svájci karórát az ATV asztalára. Persze más nézőpontból védhető a drága holmik villantgatása, mondván, a brüsszeli zsarnoksággal küzdő vezetőink megérdemelnek ennyi kényelmet és csillogást.

Mindenesetre az utóbbi pár évben annyi ilyen luxusbalhé történt (elég Habony Árpád friss ibizai fiesztájára gondolni), hogy úgy döntöttünk, ideje összerakni a politikusi Luxusgólemet, amely Gucci-táskával villog és menő öltönyt hord. Olvassa el a fontosabb sztorikat, majd a cikk végén tekintse meg a LÉNYT (vagy görgessen át a hülye szövegen egyből)!

A Luxusgólem testrészei

Kezdődött a buli Rogán Antal akkori Fidesz-frakcióvezető Louis Vuitton hátizsákjával, amit feltett a Vaterára, mert megunta. A neje 80 ezer forintért hirdette meg – pontosított később -, de arra nem emlékezett, anno 2009-ben mennyiért vásárolta (kép itt).

Ha a Blikk olvasója lett volna, járt volna a tízezer forint az Origo szemfüles fotósának, aki az V. kerületi jegyző, Sélley Zoltán cipőjén szúrta ki a 980 eurós árcímkét. A kb. 300 ezer forintos cipőt persze majdnem negyedére leértékelve vették meg anno, ahogy kiderült, de még így se mondható egy olcsó darabnak az egy pár Amedeo Testoni csuka.

Lázár János már eleve az urizálás nagymestere, de tavaly ezt is fokozni tudta, briliáns karórát villantott a Parlamentben. A Rolex Bubblebackről hamarjában kiderült, hogy már nem gyártják, így egy ilyen darab értéke folyamatosan kúszik felfelé. Lázár egy aukción vette a darabot, de nem árulta el, mennyiért. Érdemes tudni, hogy egy jobb minőségű darabot akár 800-900 ezer forintért vesztegetnek.

2014. legnagyobb dobása luxus terén azonban Habony Árpádé, a kormányzati fantomé volt. Habony stílusérzékét jól dicséri, hogy a szegénység visszaszorításáért tüntetők között sasszézott át egy Gucci laptoptáskával. A darab ára félmillió forint feletti, így kiváló kontrasztot adott a nyomor ellen tüntetőkkel.

Jó sokat kellett várni a következő luxuscikkre, de Szijjártó Péter virított, a kukájában találták meg a kidobott Silka öltönyét. Ez ráadásul magyar márka, így a külgazdasági és külügyminiszter a hazai gazdaságot pörgette a vásárlással. Ja, és akár egymilliót is otthagyhatott a butikban a nevével összehímzett zakóért.

Ehhez képest már kifejezetten szerénynek mondható Csepreghy Nándor államtitkár legdrágább karórája, ami a svájci vasúttársaság órája szerinte. Ilyennek nem leltük nyomát, de a Mondaine nevű gyártó szokott azzal büszkélkedni, hogy a vasútállomások óradizájnját másolva készíti karóráit.

24.hu
24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik