Belföld

Lázár luxusórát villantott a parlamentben

Lázár (Lázár)
Lázár (Lázár)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlamentben egy új csillogó ékszerrel tűnt fel – szúrta ki az Index a Rolex Bubbleback karórát az MTI képén. De mi a ahlyzet a karkötővel?

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatában nem szerepel az óra, ezért az Index rákérdezett a minisztériumnál. A sajtóosztályon elmondták, hogy Lázár János a 35. születésnapjára lepte meg magát ezzel az órával, amely a Rolex Bubbleback szériába tartozik, azt azonban nem árulta el, hogy mi a pontos típusa. A most 39 éves Lázár egy aukción vette az órát, kész állapotban.

Fotók: MTI/Kovács Tamás

Az óratörténészek szerint a Rolex Bubbleback a cég egyik legjobban sikerült szériája. A Lázár karján látható darab a II. világháború környékén készülhetett, antik ékszernek számít, mert Bubblebackeket már nem gyárt a Rolex, csak használtan lehet hozzájutni. Az értékesebb darabokért kétmillió forintnak megfelelő dollárt is elkérnek az interneten, a legritkábbakat pedig aukciókon árulják néhány millió forintért. 2010-ben, Lázár 35. születésnapja évében a legolcsóbb Rolex Bubblebackeket 200-300 ezer, a jobbakat pedig 800-900 ezer forintért lehetett megvenni.

Bár az értékes ékszereket a képviselők vagyonnyilatkozatában fel kell tüntetni, de csak abban az esetben ha értékük meghaladja az 1 015 000 forintot. Mivel ezalatt nem kell beszámolnia, Lázár a sajtóirodán keresztül is csak annyit üzent az értékéről, hogy kifejezően kedvező áron jutott az órájához. Emellett azt is közölte, hogy a gyűjteményéből ez a legnemesebb darab, amit csak nagyon ritkán hord, mert félti. Azért választotta ezt, mert bár régi, ugyanakkor sportos is.

Bár azt nem tudjuk megítélni, hogy átugorhatta-e a karóra az 1 015 000 forintos álomhatárt, de a kép a Hír24 szerkesztőségében újabb kínzó kérdést vetett fel. Vajon miért hord Madonnához hasonlóan piros karkötőt Lázár János? Ő is az átkok ellen veti be a kabbala eszközét? Esetleg valamelyik családtagjától kapta? Vagy így akarja ellenpontozni egy puritánabb darabbal a csillogó ékszert? A megoldási javaslatokat várjuk a kommentekbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik