Belföld

Lázár János drága festményt kapott L. Simontól

lázár (lázár)
lázár (lázár)

Majdnem rááldozta havi nettó államtitkári illetményét L. Simon László egy drMáriás-festményre, amely Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert ábrázolja - számolt be a Blikk. L. Simon a kortárs képpel akart kedveskedni főnökének.

A lap azt követően járt utána az eladásnak, hogy a festő, Máriás Béla elkotyogta: egy fideszes államtitkár csapott le az alkotására. Az is kiderült, hogy a vevő a festő által kért összegnél több pénzt fizetett a képért, mintegy 500 ezer forintot, ami Máriás szerint ritka eset, mert általában alkudni szoktak a vásárlók. Úgy tudja, a megajándékozott miniszter örült a meglepetésnek.

A festmény, amelyet nemrég ki is állítottak, címe: Lázár János piurettezik, miközben piros hó esik. A képen Lázár zöld vadászzsakettet visel, amely ahhoz hasonló, amely a hírhedt fácánvadászat során volt rajta.

L. Simon László a lapnak azt üzente, magánügynek tekinti, ha művészbarátaitól festményt vesz. Lázár viszont elismerte, hogy államtitkárától kapta a festményt, amelyet hódmezővásárhelyi dolgozószobájában akasztott ki, de tervezi, hogy felhozza Budapestre.

Hogy etikus-e munkatárstól ekkora értékű ajándékot elfogadni, arra a Blikk nem kapott választ egyik érintettől sem.


Fotó: drMarias.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik