Belföld

Brutálisan megverte, és áthajtott a 18 éves lányon az ivádi gyilkos

Vádat emelt az ügyészség az ivádi gyilkosság ügyében. A 38 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé. Életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoztak vele szemben.

A 18 éves lányt tavasszal ölték meg. Az ügyről – mostanáig – igen kevés részletet közöltek a hatóságok. A korábbi tájékoztatás szerint a 18 éves áldozat holttestére Ivád határában bukkantak rá még március 6-án, a 23-as főút mellett. Hetekkel később – április 2-án – a megyei főkapitányság  felhívást tett közzé, miszerint nyomravezetői díjat tűztek ki, nettó kétmillió forintot, amit az kaphat meg, aki érdemi információval segíti a nyomozást. Az ügy érdekessége, hogy a rendőrség még aznap bejelentette: elkapták a gyilkosság gyanúsítottját. Szűkszavú közleményükben csak annyit írtak: egy 38 éves salgótarjáni férfit állítottak elő, akit összehangolt akcióban fogtak el Nagybátony közelében, miközben 21-es főúton haladt kocsijával.

A rendőrség múlt héten közleményben tudatta: lezárták a nyomozást, amelyben csaknem száz embert hallgattak ki tanúként, valamint 424 nyomot és bűnjelet rögzítettek illetve foglaltak le. Az ügyben keletkezett nyomozati irat ötezer oldalas, amit megküldtek az illetékes ügyészségnek.

A Heves Megyei Főügyészség hétfőn már részletekkel állt elő. Eszerint a lány hosszú, kegyetlen bántalmazás áldozata lett. Mint kiderült, a férfi korábbról ismerte a zárkózott természetű fiatalt. A gyilkosság napján – március 5-én – felvette őt autójával Salgótarjánban, azt ígérte neki, hogy hazaviszi. Ám nem így történt: Mátraterenye után lekanyarodott a 23-as főútról, és körülbelül 500 méter után Ivád határában, a Hideghegy-dűlőben megállt.

Itt mindketten kiszálltak az autóból, és veszekedni kezdtek. A férfi ekkor támadt rá. Egy rúdszerű eszközzel többször megütötte a lányt, aki a földre zuhant. Ezután egy másik – baltaszerű eszközzel – bántalmazta, olyan nagy erejű ütést mért rá, hogy betörte a koponyáját. A fiatalnak olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy néhány percen belül meghalt.

A lány még haldoklott, amikor a férfi visszaült autójába, és szándékosan áthajtott a mellkasán. Az áldozat sorozatos bordatörést, szív- és tüdőzúzódást szenvedett. A támadó ezután elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség szerint a „kitartó, durva bántalmazás, illetve az autóval történő ráhajtás miatt a sértettnek az élet kioltásával szükségképpen együtt járó fájdalmat lényegesen meghaladó szenvedést kellett elviselnie”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik