Belföld

Biztonsági őr okozott életveszélyes sérülést Nagykanizsán

A férfi többször bement a váróterembe aludni, de támadójának elfogyott a türelme.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség a nagykanizsai buszállomás volt biztonsági őre ellen, miután kis híján halálos sérülést okozott egy embernek még idén tavasszal. Ügyében a Zalaegerszegi Törvényszék dönt, hamarosan bíróság elé állítják.

Az eset március 10-én történt, az ötvenes éveiben járó férfi éppen szolgálatban volt. Este 10 óra körül vette észre, hogy a váróteremben egy erősen ittas ember fekszik az egyik padon. Mivel nem lehetett volna ott, kizavarta őt, a férfi ekkor el is ment. Később azonban visszatért, így újra felszólította, hogy távozzon. Mivel elindult kifelé, magára hagyta, ám a férfi végül nem hagyta el a helyiséget. Az őr pár perc múlva megint kiszúrta őt és elküldte.

Nem sokkal később az alkalmazott észrevette, hogy ismét az állomás felé tart, ezért útját állta. Az ittas ember hadonászni kezdett, a biztonsági őr pedig válaszul kétszer fejbe ütötte. Tette mindezt olyan erővel, hogy a férfi hanyatt esett, beverte a fejét a betonba és eszméletét vesztette. Az őr azonnal mentőt hívott hozzá.

A Zala Megyei Főügyészség álláspontja szerint bár a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, akár meg is hallhatott volna. Azért maradt életben, mert időben szakszerű segítséget kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik