Belföld

Önmagát műtő férfi: a kórház ellenlépéseket tesz

kórház (Array)
kórház (Array)

Az egészségügyi intézmény szerint nem szorult azonnali ellátásra a magát műtő férfi, és óva intenek bárkit, hogy kövessék a példáját – írja az Index.

Reagált a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház az egész hazai médiát bejárt hírre, amely szerint egy nagyatádi nyugdíjas nemrég maga távolított el egy vérrögöt a lábából, miután a fájdalmai és a trombózisveszély miatt nem akart heteket várni a kórház által megadott időpontig.

A kórház az esetről szűkszavúan annyit közölt, hogy nem igényelt akut (azonnali) beavatkozást. Mindemellett óva int mindenkit a házi körülmények között elvégzett, nem szakszerű beavatkozásoktól.

Az intézmény szerint az ügyben felelőtlen hírverés folyt, és felmérve a jogi helyzetet, megteszi a megfelelő lépéseket.

Szerdán írta meg a Sonline.hu, hogy Seres István nem bírta kivárni a hosszú várólistát és megoperálta magát. “Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgató-helyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra” – monda a férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik