Belföld

Hosszú volt a várólista, inkább megoperálta saját magát

Korhaz-folyoso(960x640).jpg (Array)
Korhaz-folyoso(960x640).jpg (Array)

A nagyatádi rokkantnyugdíjasnak óriási fájdalmai voltak, nem bírt tovább várni, ezért megoperálta a saját jobb lábát, amelyiken másfél hónapja érezte először, hogy egy ér ujjnyi vastagon kitágult és lüktetett.

„Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgató-helyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra” – meséli Seres István a sonline.hu-n.

Ez még június közepén történt, másfél hónapra rá pedig mér elviselhetetlen volt a fájdalom. És honnan volt az „orvosi tapasztalat”? Három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki, akkor figyelte meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét.

„Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből” – árulta el a műtét körülményeit.

Azóta nem dagad a lába, viszont a műtött terület begyulladt, a nyirokcsomói is megnagyobbodtak, de állítja, ez el fog múlni. Elment kontrollra a nagyatádi kórházba, ott megállapították, helyreállt a vérellátás a lábába. A rokkantnyugdíjasnak nincs orvosi képzettsége és gyakorlata sem, a műtétre a fájdalom miatt szánta rá magát.

A megyei lap megkérdezett néhány orvost is, akik megdöbbentek a hallottakon és hangsúlyozták, senki se próbálkozzon hasonló házilagos műtéttel, ne kockáztassa az életét. Van kép is a sonline.hu-n, csak erős idegzetűek kattintsanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik