Belföld

Vizsgálódik a NAV, de Bajnai nem tud róla

bajnai gordon (Array)
bajnai gordon (Array)

Közérdekű bejelentés alapján már hónapok óta vizsgálódik az adóhatóság, a volt miniszterelnök azonban nem tud arról, hogy vagyonosodási vizsgálat folyna ellene.

Mostanában nagyobb fokozatra kapcsolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, korábban írtunk arról, hogy Habony Árpádra is lecsaphat a Vida Ildikó vezette hatóság, ugyanis értékelhetőnek tartják az Együtt bejelentését és utánanéz annak, hogy Orbán nem-tanácsadója miből indít médiavállalkozást. Szijjártó Péter vagyonosodásának is utánanéznének, az adóhatóság Vadai Ágnes DK-s képviselővel azt közölte: megtették a szükséges lépéseket. Bár, a minisztérium szerint nincs vizsgálat Szijjártó ellen.

Az Origo szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök nem tüntette fel legutóbbi vagyonnyilatkozatában gazdasági érdekeltségeiből származó jövedelmét, holott azok a mérlegadatok szerint nyereséget termeltek, osztalékot is fizettek a tulajdonosoknak.

Ezt kifogásolta egy állampolgár, bejelentést tett, ez alapján indított vizsgálatot a NAV. A bejelentő az a Tényi István volt, aki nagyon szeret be-, illetve feljelenteni, erről bővebben itt olvashat. Bajnai a vagyonnyilatkozatában feltüntetette két cégét, de az onnan befolyó pénzt nem, így Tényi szerint nem tudni, miből él.

A volt miniszterelnök a portálnak azt mondta, „nem tud ellene folyó vagyonosodási vizsgálatról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik