Belföld

A médiahatósághoz fordultak a Simicska-biznisz miatt

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

A médiaháborút indító vállalkozónak korábban rendőri védelmet kérő, és más feljelentést is megfogalmazó belvárosi fideszes Tényi István az NMHH-hoz fordult – írja az Origo.

A médiahatóság vizsgálhatja azt a százmilliós ügyletet, mellyel Simicska Lajos kivásárolta közös médiaérdekeltségeikből a Hír TV és a Magyar Nemzet vezetéséről lemondó Liszkay Gábort – derül ki az Origo cikkéből.

Tényi István vasárnap éjjel állampolgári bejelentéssel fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH). Az Origóhoz is eljutott levelében „A médiapiaci koncentráció megelőzése érdekében, illetve a tulajdoni részek változása miatt” kérte médiahatósági ellenőrzés megindítását.

A levél szerzőjéről érdemes tudni, hogy ő volt az, aki még pénteken rendőrségi védelmet kért Simicska részére, amiért a vállalkozó a Hir24.hu-nak azt állította, hogy veszélyben lehet az élete. Tényi István egyébként a belvárosi Fidesz tagja, és többek között feljelentette a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező Facebook-csoportokat, mert szerinte felmerült a csalás gyanúja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik