Belföld

A minisztérium szerint nincs NAV-vizsgálat Szijjártó ellen

szijjártó (Array)
szijjártó (Array)

Ha lenne vizsgálat, arról értesítették volna a minisztert – véli a tárca.

Az RTL Híradó számolt be csütörtökön arról, hogy vizsgálja a NAV Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vagyonosodását: a DK kezdeményezett eljárást. Az adóhatóság Vadai Ágnes DK-s képviselővel azt közölte: megtették a szükséges lépéseket.

Szijjártó ugyanakkor azt mondta a csatornának, hogy nem tud ilyen vizsgálatról. Később a Külgazdasági és Külügyminisztérium határozott hangú közleményben utasította vissza, hogy vizsgálat zajlana a miniszter ellen. Azt írták: ha lenne ilyen eljárás, azzal kezdődött volna, hogy Szijjártót levélben értesítik, ilyen értesítés azonban nem érkezett. Így a tárca határozottan állítja, hogy ilyen vizsgálat nem indult, „nyilvánvalóan azért, mert a NAV nem talált okot a vizsgálat elindítására”.

Szijjártó vagyongyarapodása akkor került a középpontba, amikor Dunakeszin 167 milliós luxusingatlant vett, noha piaci szférában soha nem dolgozott, egész életében a Fidelitas és a Fidesz politikusa volt, jövedelme nem indokolna ekkora megtakarítást. A politikus arra hivatkozott, hogy szülei segítségével sikerült megvenni a házat, bár egymásnak ellentmondó információkat adott arról, hogy az árból mekkora részt milyen forrásból sikerült fedezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik