Belföld

Végre valamiben egyetért Semjén és a pápa

semjén zsolt (semjén zsolt)
semjén zsolt (semjén zsolt)

A katolikus egyházfő is elítélte a gender-elméletet. A KDNP elnöke ezt már korábban megtette.

Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva úgy fogalmazott, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség „újbóli felfedezésére” van szükség. „A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent” – közölte a katolikus egyházfő.

Korábban a gender-ideológiáról Semjén Zsolt még a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: az brutális támogatást kap Brüsszelből, “kicsiny, ám hangos érdekcsoportok rá akarják kényszeríteni a világra ezt a (…) deviáns felfogást”. A család férfi és nő elkötelezett kapcsolata a természet rendje szerint – hangsúlyozta. Ha két férfi házasodik, akkor három miért nem? Hol van ennek a vége, akkor milyen alapon büntetik bigámiát? – kérdezte.  A politikussal készült beszélgetésnek az RTL Klub egy egész riportot szentelt “Semjén: Aberráció a homoszexualitás” felirattal.

Néhány napja Semjén Zsolt ellentmondott a pápának, a KDNP elnöke nem kis vihart kavart, amikor bejelentette az állatoknak nincs lelkük, számukra mennyország sincs. Ferenc pápa korábban ugyanakkor azt mondta, a mennyország nemcsak az emberek, hanem az állatok számára is nyitva. “A mennyország, Isten színe látása, a Szentháromság belső életében való részesedés csak a szellemi lények számára valóság” – nyilatkozta a pártelnök a Mandinernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik