Belföld

Semjén szerint aberráció a melegházasság

„Ha két férfi házasodik, három miért nem? Akkor milyen alapon büntetik a bigámiát? Hol van ennek vége? - tette fel a kérdéseit a miniszterelnök-helyettes.

„Kicsiny, ám hangos érdekcsoportok egyszerűen rá akarják kényszeríteni a világra ezt a szerintem deviáns felfogást” – mondta Semjén Zsolt a HírTV P8 című műsorában. A miniszterelnök-helyettes a gender elméletekről vélekedett így. A politikussal készült beszélgetésnek az RTL Klub egy egész riportot szentelt “Semjén: Aberráció a homoszexualitás” felirattal.

Semjén arról is beszélt, hogy miért ellenzi a melegek közti házasság engedélyezését. „Ha két férfi házasodik, három miért nem? Akkor milyen alapon büntetik a bigámiát? Hol van ennek vége? Akkor mi az az aberráció, ami ne lehetne házasság?” – tette fel kérdéseit a miniszterelnök-helyettes.

Az RTL Híradó felidézte, hogy a brit miniszterelnök tavaly személyesen írt köszöntőt a londoni melegfelvonulás résztvevőinek. Berlinben és Párizsban a főpolgármesterek pedig részt is vettek a rendezvényen – mutatott rá a hírműsor.

A riportban nyilatkozott Budai Bernadett, az MSZP szóvivője, aki szerint a kereszténydemokraták elnöke mást képvisel, mint a katolikus egyház feje. „Ki vagyok én, hogy ítélkezzem a melegek felett?” – idézte Ferenc pápát a szóvivő.

Az RTL Klub a Háttér Társaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet munkatársát is megszólaltatta, aki szerint a Semjén Zsolt által tett kijelentések gyűlöletet keltenek, és sokat ártanak, miközben ők a teljes jogegyenlőséget szeretnék elérni.

Úgy vélik, a kormány az ilyen megszólalásokkal egy jobboldali, szélsőjobboldali közegnek próbál megfelelni, ám a magyar társadalom többsége ennél jóval elfogadóbb és toleránsabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik