Belföld

Kihasználták a vevők az utolsó vasárnapot

bevásárlás (bevásárlás)
bevásárlás (bevásárlás)

A legtöbb áruházban felülmúlta a várakozásokat a forgalom. Ettől a héttől elfelejthetjük, hogy milyen is szabadon vásárolgatni a hét utolsó napján.

Az Auchan áruházaiban országszerte nagyobb volt a forgalom március 8-án, mint egy átlagos vasárnap – közölte az áruházlánc az MTI kérdésére. Múlt vasárnap lehettek nyitva utoljára azok az üzletek, melyek 200 négyzetméternél nagyobbak, vagy nem a tulajdonos, vagy valamely családtagja dolgozik bennük.

A Tesco előzetes várakozásait is felülmúlta az utolsó vasárnap forgalma, az üzletlánc akciókat is hirdetett. A Spar is érezhetően nagyobb érdeklődésről számolt be, hozzátéve, hogy jövő héttől több mint 400 áruházukból csak 19 maradhat nyitva majd vasárnaponként.

Az Ikea ugyanakkor azt tudatta az MTI-vel, hogy nem volt a szokásostól eltérő forgalom áruházaiban.

Ettől a héttől kezdve a KDNP javaslata nyomán a hét utolsó napján komoly korlátozásokat vezetnek be a kereskedelemben, a boltok csak az adventi időszakban és az év egy szabadon megválasztott vasárnapján lehetnek nyitva. Kivételek persze vannak, így a 200 négyzetméternél kisebb üzletek, ahol a tulajdonos vagy családtagja dolgozik, fogadhatnak vásárlókat, emellett a pályaudvarokon, világörökségi területen lévő boltok is kinyithatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik