Belföld

Simicska reagált a Hír TV-sek felmondó videójára

„Dehogynem. Geci!” – így reagált a Hír TV Célpont című műsora stábjának felmondására Simicska Lajos. "Ezek tróger, jellemtelen gecik" - ezt is mondta. Orbán Viktor ellenfele állítólag ironizált a műsorkészítők videóján.

 

„Orbán Viktor nem geci. Viszlát” – mondták kamerába a felmondott Célpont-szerkesztők. Erre pedig Simicska, miután értesült a Facebook-ra kikerült videóról, egy közvetlen munkatársa elmondása szerint elbeszélgetett az ügyről az embereivel és ebben a körben ismételte meg a február 6-i, Orbán Viktorra tett megjegyzését. “Kollégája szerint egyáltalán nem volt indulatos, inkább ironizált a videón, és a kormányfő mellett nyilvánosan kiálló, majd felmondó Hír Tv-s újságírókon” – írja a hvg.hu.

Simicska Lajos és Fonyó Károly, a Hír TV újonnan kinevezett elnöke elérhetetlen, így nem tudták megkérdezni tőlük, hogyan értékelik a Célpont stábjának nyilvános felmondását.

A kormányközeli Pesti Srácok viszont Simicska egészen más reakciójáról ír. E szerint a vállalkozó kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy ne álljanak fel és folytassák a műsor készítését. A lap úgy tudja, a terjedelmes beszélgetésekben Simicska egyebek mellett elismerte, hogy február 5-én este – felmondásuk előtt – valóban azt közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír TV elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár. Arról is beszélt, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, azt pedig ő fogja megnyerni. Az üzletember végül veréssel fenyegetőzött. “Ha felálltok, akkor bemegyek, és baszd meg, megtakarlak!” – fakadt ki Simicska Lajos. A beszélgetésről hangfelvétel készült.

Simicska Lajost az Indexnek sikerült elérnie. A hírportálnak mondta azt: “Ezek tróger, jellemtelen gecik”. Simicska elismerte, kedden éjjel többször is tárgyalt telefonon Kisberk Szabolccsal, a Célpont szerkesztőségvezetőjével. Az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy mentsem a helyzetet, és maradásra bírjam a stábot, mondta a vállalkozó.

A lap szerint háromszor is beszéltek a szerkesztővel. Simicska erről azt mondta, a telefonok az elején korrekt, nyugodt hangvételben zajlottak, de a végére elszakadt nála a cérna, és akkor tényleg beszólt a tévésnek, akivel korábban sosem találkozott. Akkor hangzott el a Pesti Srácok által idézett mondat. 

Kijelentéseit most is vállalja, és azt üzente a stábnak, nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt. Simicska szerint azonban álmában sem gondolta, hogy a hírtévés szerkesztő felveszi kettejük magánbeszélgetését, és ki is adja. “Ennél trógerebb dolgot nem tapasztaltam életemben” – mondta. Szerinte a stáb távozása ugyanannak a „geciségnek” a része, ami hetek óta zajlik körülötte.

A Hír TV tulajdonosa leszögezte, a szerkesztővel lefolytatott tárgyalásán pénzről nem is esett szó, miután a célpontosok nagyon sok pénzt kerestek eddig is; név említése nélkül, de valójában csak és kizárólag az Orbán Viktorhoz való hűség volt a téma.

A Hír TV-sek videójára reagált Vágó István a DK részéről, mégpedig úgy, hogy a tévések Arany Mikrofonállvány Díjat kaphatnának a produkciójukért. Egy médiajogász szerint – aki a műsorral és az újságírók attitűdjével kapcsolatban nyilatkozott – nem létezhet olyan újságírás, ami nem akar kritikus lenni a kormánnyal szemben. Aztán születtek mémek is: itt megnézheti, hogyan figurázták ki a felmondott Hír TV-seket, akiknek a lassan köznevetség tárgyává váló videóját pedig itt mutatjuk:

Ez a stáb volt az, amelyik a Kocsis Máté által bedobott újságírói drogteszt felvetése után büszkén lobogtatta vizeletmintája eredményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik