Belföld

Normális országban Célpont sincs

Polyák Gábor (Polyák Gábor)
Polyák Gábor (Polyák Gábor)

Nem létezhet olyan újságírói hozzáállás, hogy nem akarok kritikus lenni a kormánnyal szemben - véli a médiajogász.

Polyák Gábor nehéz ügynek tartja a műsor szerkesztőinek távozását, amit nem szívesen minősít. A Hír24-gyel közölte, alapvetően elfogadja: van lelkiismereti konfliktus ebben a döntésben. A műsor egész működése nagyban épült arra az őszinte hitre, hogy Orbán és a Fidesz mindenekfölött. „Ezt a jelen helyzetben felül kellene vizsgálniuk, és ezt nem akarják megtenni, főleg nem tulajdonosi elvárásra. Ilyen helyzetben tisztességes döntés felállni.”

A médiajogász szerint ugyanakkor ez a hitalapú újságírás nem egészséges a nyilvánosság szempontjából. Egyik oldalon sem. Nem tudjuk, mi zajlik a Hír TV-nél, pontosan mi az az irányváltás, amivel a stáb nem ért egyet. Az biztos, olyan utasítást nem kaptak, hogy mostantól szeressék a ballib ellenzéket, mert a Hír TV nézői sem fogják szeretni, bármit is tesz Orbán. Nyilván az sem tudható, hogy az újságírók kaptak-e olyan ajánlatokat, ami motiválta őket, de hamarosan ki fog derülni.

Olyan újságírói hozzáállás, hogy nem akarok kritikus lenni a kormánnyal szemben, normális országban nem létezhet. Olyan igen, hogy nem akarok személyeskedni, családi ügyekben vájkálni. De egyelőre még azt sem tudjuk, mi a változás iránya – értékelte a Hír24-nek Polyák Gábor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik