Belföld

Vágó István beszólt a Célpontnak

A tévés műsorvezetői posztot ellenzéki politikusira cserélő Vágó István szerint a Hír TV-től távozó Célpont-stáb jó eséllyel indulhat a szolgalelkű médiadolgozóknak alapított Arany Mikrofonállvány Díjért.

„A Hír TV-t mai napon otthagyó Célpont című műsor stábja mai videóüzenetével esélyes indulóvá lépett elő az Arany Mikrofonállvány Díjért. Ezt megelőzően újságírók ilyen nyilvánvalóan még sosem üzenték meg feltétel nélküli hűségüket a miniszterelnöknek, politikai lojalitásra cserélve az újságírói munkát.” – írta Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja közleményében.

Mint írja, a Demokratikus Koalíció elnöksége korábban azoknak alapította az Arany Mikrofonállvány Díjat, akik az adott évben a legtöbbet tettek a hiteles tájékoztatás felszámolásáért. A DK elnöksége korábban egyhangúlag Obersovszky Pétert választotta, aki számos műsorával jogosan vívta ki a DK elnökségének csodálatát, többek között Schmitt Pál köztársasági elnökkel készített interjújával.

Szerdán derült ki, hogy a Hír TV emblematikus műsorának készítői videoüzenetben jelentették be távozásukat, miután úgy döntöttek, hogy a Simicska és Orbán közt dúló harcban a miniszterelnök oldalára állnak. Losonczi Kata, Kunfalvi Nóra, Bohár Dániel és Kisberk Szabolcs két és fél héttel a Hír TV-tulajdonos Simicska Lajos emlékezetes kirohanása után tartotta szükségesnek közölni, hogy szerintük Orbán Viktor nem geci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik