Belföld

“Ha kitálal Vida Ildikó, fejek hullanak a porba!”

Varga Mihály, a korrupciós „kabátlopási” ügybe keveredett Vida Ildikó felettese nem érti, mi a baj a NAV elnökével. Segítünk neki!

Hetek óta azzal van tele a sajtó, hogy Vida Ildikót, a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnökét korrupciógyanús ügyei miatt nem látják szívesen az Egyesült Államokban. Az elnök asszony két hét hallgatás és bujkálás után vallotta be, hogy valóban egyike annak a hat, kormányhoz közel álló magyar tisztviselőnek, akiket érint a korrupció miatti beutazási tilalom. A kormány, többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter makacsul ragaszkodik ahhoz az állításhoz, hogy még csak azt sem tudják, kik a kitiltottak, azt meg pláne nem, hogy mik lehetnek ellenük a vádak. Ehhez képest Vida Ildikó a beismerő interjúban hangsúlyozta, ő az első percben jelezte a kormánynak a kitiltását. Varga ezek után azt mondta, hogy az ellentmondás ellenére senki sem hazudik. Majd Vida bejelentette, hogy ő maga fogja levezetni a belső vizsgálatot önmaga ellen. Vasárnap este tízezren tüntettek Budapesten a NAV elnök menesztését követelve. Másnap Varga Mihály egy rádióinterjúban azt mondta, nem menti fel a NAV elnökét, mert egyszerűen nem érti, hogy miért kellene.

„Mondja meg valaki, hogy mi a baj a NAV elnökével” – kérte a miniszter. Mi pedig L. Simon László óhajának eleget téve segítünk! Ha ön is úgy érzi, hogy szívesen segítene a miniszter úrnak, írja meg kommentben, hogy mi lehet a baj a NAV elnökével!

Olvasói sztorik