Belföld

Varga nem menti fel Vida Ildikót

Nem menti fel tisztségéből Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét Varga Mihály - a nemzetgazdasági miniszter ezt a Magyar Rádió 180 perc című műsorában közölte.

Azt mondta, hogy a NAV-elnököt valaki anélkül vádolta meg, hogy bármivel bizonyítaná a vádakat. Ebben a helyzetben akkor járna el a legrosszabbul, ha felmentené a NAV vezetőjét; „nem fogom ezt megtenni” – tette hozzá. Varga szerint a kitiltás csupán ürügy, nem erről szól az ügy, „politikai szál van”. Ezért továbbra is azt várják az amerikai hatóságoktól, hogy tájékoztassák a kitiltás indokairól a kormányt.

„Mondja meg valaki, hogy mi a baj a NAV elnökével” – fogalmazott a politikus. Mindenkit, így Vida Ildikót is megilleti az ártatlanság vélelme, mondta. Nevezzék meg azt az ügyet, ami alapján a NAV elnökét kitiltották, ha megnevezik azonnal vizsgálatot indítanak – sürgette Varga Mihály az MTI híre szerint.

Az adásban a miniszter emlékeztetett arra, hogy Polt Péter legfőbb ügyész már kezdeményezte az amerikaiaknál a bizonyítékaik átadását, ám ez máig nem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik