Belföld

Kitiltási botrány: senki nem tud semmit

A NAV-alelnök azt, hogy kik az érintettek, a kormányszóvivő meg azt, hogy ki tudhatott Vida Ildikó kitiltásáról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke egy szerdán megjelent interjúban elismerte, hogy azon kormánytisztviselők közt van, akiknek beutazását az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta. Az interjúban azt is mondta, hogy még szabadsága előtt jelezte a kitiltás tényét a kormány egyik tagjának és megerősítette, hogy a NAV-ból többen is érintettek.

Szerdán délelőtt Varga Árpád, az adóhatóság alelnöke a Hír24 tudósítójának azt mondta: nem tudja, mely NAV-dolgozók érintettek, szerinte a kitiltás magánemberként érinti őket. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy ő rajta van-e a listán.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselője a Parlamentben tudósítónknak azt mondta, hogy ebben az esetben egyetlen dolgot tehet Orbán Viktor: az érintett személyt azonnal fel kell mentenie hivatalából és vizsgálatot elrendelni, hogy mik lehetnek azok a korrupciós ügyek, melyek miatt az USA elrendelte a kitiltást.

 A 444 azt írja, sok más fideszessel együtt a nemzetközi kormányszóvivő, Kovács Zoltán is a „nem tudom” bombát dobta le: ő azt nem tudja, hogy Vida Ildikó a kormány mely tagjának és mikor szólhatott. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Pankucsi Zoltán volt a legmagasabb rangú munkatárs a tárcától, aki szerdán délig megjelent a parlamentben – írja a portál. Ő az újságírókat válaszra sem méltatta, munkatársaival együtt „rohanniuk kellett”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik