Belföld

Tagadja a kormány, hogy listát vezetne civilekről

A kormányzat semmilyen listát nem készít azokról a szervezetekről, melyek norvég támogatást kapnak - írta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős államtitkársága a Roma Sajtóközpontnak. Felvetik viszont, hogy a civilek listázzák a fideszes kötődésű személyeket.

A Roma Sajtóközpont interjút szeretett volna kérni Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkártól, de időpont helyett csak egy levelet kaptak. A szervezet arra lett volna kíváncsi a beszélgetésben, hogy milyen szempontok szerint kerültek feketelistára a Norvég Alapból támogatott szervezetek, köztük ők is.

A miniszterelnökség azt állítja, hogy nem készítettek listát sem szervezetekről, sem a támogatási folyamatban részt vevő személyekről. “Tények azonban vannak” – írják, és úgy vélik, hogy az érintettek reakciójából az látszik, hogy valóban nem pártoktól függetlenül tevékenykednek. Szerintük az ellenzék hisztériát kelt, az érintett szervezetek pedig azt magyarázzák, hogy fontos titokban tartani azok nevét, akik a források elosztásáról döntenek. A levél felveti azt is, hogy a civilek lehetnek azok, akik kormánypártiakat listáznak – így reagálva arra, hogy felmerült, hogy egykor fideszes kötődésű személyek is részt vettek a Norvég Civil Alap pályázatainak elbírálásában.

A teljes levél a Roma Sajtóközpont honlapján olvasható el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik