Belföld

Ivettkénél jártunk – ajándékot is vittünk

Gálos Ivettről két napja írtunk. Azóta is minden délelőttje kemoterápiával telik. Januárban sok minden kiderül.

Csendes kis házban, szerényen

Hódmezővásárhely, kanyargós városrészének, Susánnak a legzegzugosabb részében jártunk. A kis régi ház udvarára éppen akkor hozták a téli tüzelőt az egyik tüzépről. Szép mennyiség, talán kitart a tél végéig, a nagypapa el is kezdi összeaprítani. Ivettnek agydaganata van, nem műthető helyen, egy hónapja derült ki, azóta sugarazzák. Korábban ezt írtuk.

Ivett anyukája, Forrai Hajnalka nagy örömmel fogad minket, nem is érkeztünk üres kézzel. Szerdai felhívásunkra szerkesztőségünkbe is hoztak csomagokat, azokat hoztuk most ajándékba a családnak. Volt abban édesség, tisztítószer, egy csomó mesefilm DVD és egy sokat sejtető boríték is.

Ivett jól befűtött szobájában tanul éppen. Csókolomot köszön, na de majd legközelebb tegeződünk. A matek és a környezet a kedvence, most is ez utóbbival van elfoglalva. Kicsit visszafogott, de készségesen válaszol kérdéseinkre, majd mikor előkerülnek a filmek, nyomban nézegetni kezdi őket, a Toy Story 2 mellett dönt. Közben megtudjuk négyes, ötös tanuló, de a betegség miatt most eléggé lemaradt.

Januárban minden kiderül

Nem is zavarjuk, anyukájával kezdünk beszélgetni. Hajnalka elmondta, minden napjuk egyforma, délelőtt Szegeden vannak kemoterápián, ami érdekes módon nem viseli meg annyira a kislányt. Néha hány és rosszul van, de a legtöbb gyermek ilyenkor nagyon rosszul szokott lenni, mesélte, mit mondott a kezelőorvos. Január 3-án lesz CT vizsgálat 7-én pedig kiderül milyen az agyában lévő daganat.  Furcsa, mondja Hajnalka de azon imádkoznak hogy rosszindulatú legyen, mert arra hat a sugárkezelés és akkor zsugorodni is fog. Egy jóindulatú daganatnál csak csekély méretcsökkenés várható. A sebészeti műtétet kizárták mivel az a koponya kellős közepén, nem operálható helyen található. Az orvosok így a legrosszabbra is felkészítették a családot.

Hajnalka nagyon aggódik, félve tekint a jövőbe, mégis megint megköszöni azt a sok segítséget mait kaptak. Ahogy mondja a jó szónak, a legapróbb ajándéknak is örülnek, pedig kaptak hideget-meleget. Páran a betegséget is elbagatellizálták, mondván nem komoly az.

Sokan segítenek

Felhívásunk óta megszaporodtak a család számára tett felajánlások. Volt aki pénzt küldött, volt aki utalt, de csomagok és ígéretek is érkeztek. Míg ott voltunk akkor is pityegett a telefon, Hajnalka azt mutatta, 10 ezer forintot utalt valaki az SMS tanulsága szerint.

A népjóléti irodához is fordultak gyógyszertámogatásért, de ott időbe telik míg a kérvény felett döntenek, meséli az anyuka, de Kószó alpolgármestertől már kaptak 30 ezer forintot és januárra is ígért segítséget. Két alapítványt is felkerestek, de fél éven belül várható csak támogatás, nekik pedig minden napos problémáik vannak. Van autó a családban, napi 3000-be kerül a szegedi út, de legnagyobb probléma hogy a sofőr szabadsága is véges, így nem sokáig tudja szállítani őket, vagy elküldik a munkahelyéről.

Hajnalka nagyon hálás a segítségért, elmondta,  szerdai cikkünk után kik küldtek neki pénzt. Hirtelen 12 nevet írhatnánk most ide, de nem tudjuk a kedves és nemes lelkű felajánlók ehhez hozzájárulnának e, sőt azóta lehet, hogy többen vannak. Monogramok alapján B. Zs. 10 ezer, V.B. 2, dr. B. A. 6, V.Z. 1, E. B. és neje 50, A.I. 20, B.B. 5, F.K. 10, B.M. 5, H.N. 5, K.I. 5, és H.G. 5 ezer forintot küldött a családnak. Reméljük nem hagytunk ki senkit.

Egy kicsit talán gondtalanabb lesz így a karácsony Ivett családjában, és jut januárban a gyógygombákra is pénz. A kislánynak még egy nagy álma van. Imádja Tóth Gabit, kívülről fújja az összes dalát, vele nagyon szeretne találkozni és énekelni.

Segítsen velünk Ön is!

A Vásárhely24 ezúton is csatlakozik az akcióhoz. Kérjük olvasóinkat, ha tudnak segítsék lehetőségeikhez mérten Ivettke gyógyulását. Pénzbeli felajánlásaikat átutalhatják a 11991119-82755254-00000000-ás számlaszámra, Forrai Hajnalka nevére. Telefonon Zsedényi Éván, Ivett keresztanyján keresztül vehetik fel a kapcsolatot a családdal, a 06-30-431-3024-es számon. Felajánlásaikat a Vásárhely24 szerkesztőségében is leadhatják munkanapokon 9 és 15 óra között, Vásárhelyen a Szent Antal utca 15-17 alatt. Már azzal is segítenek, ha megosztják e cikket.

Az eddig segítségüket pedig mi is köszönjük – Vásárhely24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik